Complete laadoplossingen met E-Flux en Allimex Green Power

08
Feb

Steeds meer mensen schakelen over naar elektrisch rijden. Wij maken deze overstap graag nog makkelijker. Als leverancier van groene oplossingen bieden we volledige laadsystemen voor elektrische en hybride wagens. Voor kleine en grote projecten, residentiële of commerciële toepassingen. Steeds aangepast aan de noden van de gebruiker. Met het eMobility platform van E-Flux beheren klanten nu ook makkelijk alle laadpunten, van kantoor én thuis.

Volledig aanbod laadoplossingen

Een volledige service bieden, dat is ons doel. Bij de selectie van laadsystemen hechten we dan ook niet enkel belang aan de kwaliteit tijdens de levensduur van het product, maar ook aan de positionering binnen de markt en de verwachtingen van de klant. Zo zijn specificaties als connectiviteit, load balancing en backoffice zeer belangrijk. De laadsystemen van Alfen, Etrel en Powerdale voldoen aan alle eisen en vormen samen een volledig en gevarieerd aanbod. Voor het beheersysteem gingen we de samenwerking aan met E-Flux, ontwikkelaar van een high-end EVplatform.

Feel free met E-Flux

E-Flux is de ontwikkelaar van een onafhankelijk eMobility platform voor het beheer van laadpassen en laadpalen. Het bedrijf is ontstaan vanuit de behoefte aan een transparante en gebruiksvriendelijke oplossing voor het beheren van de elektrische vloot. E-Flux neemt de volledige financiële administratie rond het opladen van EV’s voor haar rekening.

Het eMobility platform zorgt voor een automatische registratie, verrekening en declaratie van laadsessies aan de laadpaal. Daarnaast is het ook mogelijk om zelfstandig laadpalen te resetten, deze enkel voor geselecteerde laadpassen open te zetten, of publiek aan te bieden tegen een zelfgekozen tarief. En dat voor elke laadpaal. Het platform van E-flux is merkonafhankelijk en werkt zo bij verschillende merken en soorten laadoplossingen.

E-Flux is een fijne en betrouwbare partij om mee samen te werken, ook door onze overeenstemmende normen en waarden. Ze zijn goed bereikbaar voor iedereen, van distributeur tot installateur en eindklant. De persoonlijke aanpak en expertise van diverse laadpunten zorgen ervoor dat ze de klant meteen van informatie kunnen voorzien. Bij problemen zoeken ze enthousiast mee naar een gepaste oplossing.

De synergie tussen de merken

1 plus 1 is 3. Samen met E-Flux ondersteunen we onze klanten nog beter. Wij stellen E-Flux voor als backoffice bij de laadoplossingen die we aanbieden.

In de installatieprocedure verwijzen we naar de handleiding van E-Flux voor de afwerking en indienstname van het laadstation. Er kan steeds contact opgenomen worden met E-Flux bij de installatie of eventuele problemen bij een bestaande installatie. Zo bieden we samen een volledige laadoplossing, van keuze laadpunt tot beheersysteem.

Het E-Flux platform is eenvoudig in gebruik. Uitgebreide informatie is makkelijk op te zoeken door installateur en eindgebruiker. Via de applicatie kunnen publieke laadpunten bekeken worden. Data van eigen privé laadpunten kan je via desktop consulteren.