Nieuw: Pixasolar gevelpanelen

03
May

Je vindt bij ons nu ook volledige solar gevelsystemen met Pixasolar panelen. Een zonnegevel biedt een alternatief voor projecten waar het dak niet geschikt is voor standaard zonnepanelen, of vormt een mooie aanvulling voor bestaande solar installaties. Zo wordt ook de beschikbare buitenkant van een gebouw efficiënt ingezet om duurzame energie op te wekken.

 

Zonnepanelen op het dak zijn alom bekend. Maar niet elk dak is geschikt voor een solar installatie, of is te beperkt om in de elektriciteitsvraag van een gebouw te voorzien. Zonnepanelen tegen de gevel zijn dan een interessante energieopwekker. Die energiemuur maakt gebruik van de beschikbare, en vaak onbenutte, oppervlakte om extra groene energie te genereren op een veilige manier. Zo kan er maximaal ingezet worden op duurzame energiesystemen.

 

Gevelbekleding die zichzelf terugverdient

De zwarte PixaBlack panelen van Pixasolar zijn volwaardige gevelelementen die energie opwekken. Dankzij de gepatenteerde cel layout en PERC technologie capteren de PixaBlack panelen maximaal het zonlicht en genereren tot wel 200Wp per m2. De panelen zijn ontworpen met ultrahelder glas en hebben daarom minder zonlicht nodig om op te starten. Het slim circuitontwerp beperkt de schaduwwerking en maximaliseert het vermogen. De energiemuur verdient zichzelf zo snel terug en is bijgevolg rendabeler dan standaard gevelbekleding.

 

Een veilige esthetische integratie

De zwarte PixaBlack panelen gaan met hun strakke design naadloos op in elk gevelproject, in zowel thuis- als kantooromgeving. Het montagesysteem kan gebruikt worden tegen elk geveltype. De profielen zijn eenvoudig uit te lijnen om oneffenheden in de gevel op te vangen. De zichtbare montageonderdelen zijn zwart geanodiseerd en gaan zo volledig op in de installatie. De semi-matte afwerking van de panelen vermindert de reflectie op de omgeving en biedt een grotere weerstand tegen krassen en vlekken.

 

PixaBlack is gecertificeerd als zonnepaneel én als gevelbekleding, en is volledig conform de Europese bouwvoorschriften. De zonnepanelen worden beschermd door veiligheidsglas, omhuld door PVB-folie en een unieke afdichting. Het veiligheidsglas versplintert bij breuk in kleine stukjes zonder scherpe randen die worden samengehouden door de folie. De panelen blijven zo niet enkel intact, maar ook functioneel.

 

Europa klimaatneutraal 2050

Het Green Deal plan is een pakket maatregelen dat Europa tegen 2050 klimaatneutraal moet maken. Één van die maatregelen focust op het energiezuinig maken van woningen door middel van groene energiebronnen. Zonnepanelen op daken vormen hierin een deel van de oplossing. Maar niet elk dak is geschikt voor een solar installatie, of is te beperkt om in de elektriciteitsvraag van een gebouw te voorzien. Zonnegevels zijn dan een interessante alternatieve energieopwekker.

 

Gevelpanelen zijn geschikt voor zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten bij residentiële en commerciële gebouwen. Ook voor hoogbouw zijn gevelpanelen een interessante optie, zeker met de nieuwe energie-eisen. Het oppervlak van de gevel is hier vele malen groter dan de dakoppervlakte. Een zonnegevel vergroot zo eveneens de mogelijkheden voor gebouwen in de stad.