Nieuw: Sunova Tangra zonnepaneel

09
Nov

Vanaf nu kan je ook het Sunova Tangra™ S Pro Black paneel verkrijgen bij Allimex Green Power. Het nieuwe bifacial zonnepaneel maakt het mogelijk om tot 30% extra energie te genereren vanaf de achterkant! Je leest er hier meer over.

 

Bifacial zonnepanelen kunnen zonlicht aan de voor- en achterkant van het paneel opvangen. Zo genereren dubbelzijdige panelen tot 30% meer energie dan traditionele zonnepanelen. Bovendien werkt het Sunova Tangra™ paneel ook bij zwakke lichtomstandigheden, zoals op bewolkte of mistige dagen. De Tangra™ panelen hebben een efficiëntie van bijna 22%.

 

N-type zonnecellen

De Sunova Tangra™ zonnepanelen zijn vervaardigd uit N-type zonnecellen. Deze zonnecellen zijn niet gevoelig voor Light Induced Degradation (LID). Dat wil zeggen dat de energieproductie en het rendement van de Sunova panelen veel minder afnemen door blootstelling aan zonlicht doorheen de jaren. Over de hele levensduur van het paneel is dit een significant verschil in energie-opbrengst.

 

N-type zonnepanelen hebben daarnaast een lagere temperatuurcoëfficiënt. Dat zorgt ervoor dat de panelen minder gevoelig zijn voor temperatuurschommelingen en beter presteren bij hogere temperaturen dan traditionele P-type panelen.

 

Een duurzame keuze

Het Sunova Tangra™ paneel is minder gevoelig voor oververhitting, degradatie en veroudering als gevolg van blootstelling aan licht en warmte. Hierdoor heeft het zonnepaneel een langere levensduur dan traditionele zonnepanelen. Het paneel garandeert een vermogensopbrengst van 30 jaar, wat resulteert in 10-30% extra energieopwekking over de volledige levensduur in vergelijking met conventionele P-type modules.

 

Het zonnepaneel beschikt over een laag thermisch vermogenscoëfficiënt en verliest daarom een minimum aan vermogen bij stijgende temperatuur. Met een jaarlijkse degradatie van amper 0,40% blijft de werking van dit paneel optimaal doorheen de volledige levensduur.

Getest en goedgekeurd

Het Sunova Tangra™ paneel is uitgerust met een lichtgewicht frame, bedekt met een 2 mm dik glazen paneel langs beide kanten. Bovendien onderging het Sunova Tangra™ S Pro Black zonnepaneel een drievoudige EL-test. Tijdens deze test worden er röntgenfoto’s gemaakt van de zonnecellen waarop microcracks, gebroken cellen en hotspots te zien kunnen zijn. Indien deze gebreken aanwezig zijn, worden deze zonnecellen vervangen. Dankzij deze test is het percentage verborgen scheuren in modules miniem en garandeert het Sunova zonnepaneel een optimale werking.