Ontdek onze ALLiDRAW calculator

16
Jan

We lanceren onze nieuwe ALLiDRAW calculator voor schuine daken. Daarmee bereken en beheer je eenvoudig al je ALLiN projecten in één applicatie. Kies je locatie, daktype, zonnepanelen en montagesysteem en je ontvangt meteen een compleet projectoverzicht met bijhorende materiaallijst én static load verification. Op maat van elk project!

Snelle en eenvoudige calculatie

Met de ALLiDRAW calculator voor solar installateurs bereken je makkelijk jouw ALLiN projecten in 4 stappen. 

  1. Geef alle projectinformatie in, zoals de locatie en de projectnaam. 
  2. Teken het dak en eventuele obstakels en selecteer het correcte daktype en de dakbedekking. 
  3. De calculator kiest de correcte omgevingsvariabelen, zoals wind- en sneeuwbelasting, aan de hand van de locatie. 
  4. Kies de gewenste zonnepanelen en specificaties van het montagesysteem. De zonnepanelen plaats je automatisch of handmatig. 

Je ontvangt meteen een compleet rapport van het volledige project, inclusief veiligheidsmarges, toegestane krachten én een gedetailleerde stuklijst. 

Geavanceerde calculaties in 1 applicatie

Bij ALLiDRAW werd sterk ingezet op de integratie van statische wind- en sneeuwbelasting. Deze static load verification is gebaseerd op diepgaand mechanisch onderzoek en windtunneltesten, en laat toe om te werken met grotere beugelafstanden.

 

De calculator geeft zelf een dynamische invulling aan het aantal benodigde beugels op basis van de ingevoerde parameters, veiligheidsmarges en toegestane krachten. Zo besparen installateurs aan materiaal én tijd op de werf. Ook de invulling van zonnepanelen op het dak gebeurt automatisch op de meest efficiënte manier.  Geef je toch liever handmatig alle afmetingen in? Geen probleem, dat is ook nog steeds mogelijk. 

Een veilige installatie gegarandeerd

De ALLiDRAW calculator mocht reeds een certificaat ontvangen van Peutz, een onafhankelijke adviesbureau gespecialiseerd in windtunneltechnologie. Dat certificaat werd uitgereikt voor de correcte implementatie van windtunneldata in de software. De ALLiDRAW calculator herkent zo de limieten van statische belasting van de zonnepanelen en het montagesysteem. Het is dan ook niet mogelijk om over deze limieten te gaan, wat steeds resulteert in een veilige installatie.

Samen met Virto Solar

Allimex Green Power koos voor de ontwikkeling van de calculator voor Virto Solar. Virto Solar ontwikkelt PV-design software die het plannen, tekenen en ontwerpen van solar installaties mogelijk maakt. Calculaties en lay-outs worden geautomatiseerd om het volledige proces snel, efficiënt en accuraat te laten verlopen.

 

Allimex Green Power en Virto Solar ontwikkelden samen de applicatie voor projecten op schuine daktypes. Deze calculator is meteen ook de eerste binnen het Virto.CORE framework. De stuklijsten, berekeningen en verhoudingen werden aangeleverd door Allimex Green Power. Virto Solar vertaalde deze informatie naar een gebruiksvriendelijke en geautomatiseerde calculator voor het ALLiN inlegsysteem.

Start meteen met ALLiDRAW!