Zonnepanelen brengen meer op dan een spaarboekje

21
Apr

Investeren in energietransitie thuis brengt meer op dan je spaarboekje.

Gedurfde uitspraak? Niet bepaald…

Indien je nog twijfelt om zonnepanelen aan te schaffen, lees je beter verder!

Met de huidige inflatie en de extreem lage rente op onze spaarrekeningen, is de investering in zonnepanelen echt meer dan het overwegen waard. Sinds 2021 kan je via de Vlaamse overheid een premie aanvragen, en die is niet mis: 300 euro per 1000 wattpiek aan geïnstalleerd vermogen, met een limiet van 1500 euro. Dat komt al gauw overeen met 25% korting op de volledige kostprijs. Daarbovenop komt de BTW verlaging naar 6%, ook voor nieuwbouwprojecten vanaf 1 april. Ook de prijsevolutie van zonnepanelen de laatste jaren speelt een rol. Dit maakt zonne-energie ongetwijfeld de meest voordelige vorm van energie. Ook met een digitale teller!

 

De afschaffing van de terugdraaiende teller heeft de terugverdientijd weliswaar langer gemaakt, maar zelfs met een zelfverbruik van 30% blijft het een goede keuze. Je moet nagaan dat zonnepanelen meer dan 25 jaar meegaan en daarna nog een goed vermogen behouden. Reken dus gerust op een interessante winst op je investering, zelfs zonder rekening te houden met de immer stijgende energieprijzen. Én je helpt het milieu.

 

Nieuwe eigenaars kunnen sinds 1 januari 2021 ook beroep doen op een renteloze lening tot 60.000 euro. Wie een woning met label F of E verwerft en deze binnen 5 jaar energetisch verbetert, kan gebruik maken van deze lening. En er kan ook een labelpremie verkregen worden tussen 2500 en 5000 euro.

(bron  www.mijnBENOvatie.be)