Grondinstallatie met Solarspeed - OostWest

01
Apr

Solarspeed Project van ECO TECHNIX 8,3 m x 3,4 m
Lees meer

ALLiN systeem Nederland

05
Mar

AGRIVOLTAISCH Project Oterleek HG Zonnepanelen ism Jeffrey Charpentier ALLiN Montage Systeem voor inleg. Mooie strakke installatie
Lees meer

Solar Facade Installatie - Luchthaven Deurne (BE)

De luchthaven in Deurne kreeg een mooie installatie zonnepanelen. Niet op het dak, maar tegen de gevel! De steeldeckplaatjes op profiel van 6m20 werden tegen de gevel geboord. Nadien werden de zeskantsbouten M8, die aan de panelen vastzaten, in de profielen gegleden. Zo kon de volledige installatie eenvoudig geplaatst worden zonder gebruik van klemmen.
Lees meer

ALLiN - inlegsysteem -Wallonië

Knappe strakke uitvoering van 200 zonnepanelen op Golfplaten dak . Dankzij dit systeem, kon de uitvoering gebeuren in 2 dagen en werd de meerprijsvan ALLiN makkelijk terugverdiend en méér. Er werd extra aandacht aan de esthetiek geveven op vraag van de architect. Aangezien de onderconstructie niet voldeed aan de kleureisen, zorge Allimex voor een op maat gemaakt zwart profiel !
Lees meer

Agrivoltaics in de fruitteelt (BE)

Fruit beschermen terwijl er ook nog energie geproduceerd wordt, het kan met deze unieke oplossing. Initieel gestart als een project met de universiteit van Leuven als oplossing voor meer hernieuwbare energie in de landbouw. Primeur voor Europa De eerste opstelling werd boven fruitbomen geplaatst omdat boomgaarden nog steeds makkelijk te oogsten zijn onder zonnepanelen. Deze opstelling in Bierbeek was een primeur in Europa. De eerste opstelling werd boven fruitbomen geplaatst omdat boomgaarden nog steeds makkelijk te oogsten zijn onder zonnepanelen. Bij de oogst van groenten met grote landbouwmachines is dit veel minder vanzelfsprekend. Voordelen voor de gewassen De impact van de zonnepanelen op de perenbomen werd grondig getest. De panelen worden hoog boven het veld geplaatst zodat het zonlicht de gewassen nog steeds bereikt en er voldoende ruimte is voor landbouwmachines. De metingen toonden dat de temperatuur onder de panelen ’s nachts hoger ligt en overdag lager. Daarnaast beschermen de panelen de peren gedeeltelijk tegen de felle stralen van de zon of bijvoorbeeld hagel. Dat is goed nieuws voor de peren die de laatste jaren flink wat te verduren kregen door de opwarming van het klimaat. “Onder de panelen heb je minder verdamping, wat voor betere oogsten zorgt. Onder zonnepanelen kun je een gunstig microklimaat creëren. Het is een nieuwe vorm van klimaatcontrole”, stelt professor Van de Poel. Allimex Green Power De rijen zonnepanelen werden geplaatst op de reeds aanwezige constructie voor hagelnetten, op 4 meter hoogte. De impact van de panelen op de omgeving en de activiteiten bleef zo beperkt. Allimex Green Power zorgde voor montagesysteem SolarSpeed Oost-West en de overige montagematerialen zoals overspanningsprofielen en de benodigde klemmen.
Lees meer